Yugoslavia In Space [2016]

by Fighting Windmills

/
  • Streaming + Download

     

1.
2.
3.
4.
5.
06:49

about

YUGOSLAVIA IN SPACE е 35 минутен колаж – илустрација - на методите со кои конечно беше дотолчен духот на се што е човечко во ова, со граници исцртано парче земја. Тематски надоврзувајќи се на „Рапсодии во празно“ (2013), му дава нова димензија и може да се гледа како пролог и епилог на истиот. Но, за разлика од полоковското шаренило на „Рапсодии во празно“, оваа колекција на композиции е посуптилна, на моменти монохрома и поинтровертна. Овој албум елаборира на одредени жанровски карактеристики присутни во претходниот материјал, истражувајќи ги подлабоко и вметнувајќи ги во една уникатна рамка. Присутни се елементи на пост-рок, џез и амбиентална музика.

Fighting Windmills are:
Filip Bukrshliev - guitar
Nikola Gugoski - guitar
Antonie Veskovski - drums
Deni Omeragich - bass
Ninoslav Spirovski - clarinet

+ as guests on this album:
Valentin Vidovich - tenor sax
Filip Petrevski - alt & sopran sax
Bojan Stojshich - alt sax
Vilijam Barakovski - trumpet

Recorded live in on take in Chicken Madness studio on 22.03.2015 by Alen Hadzi-Stefanov
Mixed and mastered by: Alen Hadzi-Stefanov

Artwork & design: Filip Bukrshliev


Rokche Ova-Ona Records
fightingwindmillsmk@gmail.com

credits

released April 28, 2016

tags

license

all rights reserved

about

Fighting Windmills Skopje, Macedonia

Рок. Сиров. Драчевски.

Филип Букршлиев [гитара] Никола Гугоски [гитара] Антоние Весковски [тапани] Нинослав Спировски [кларинет] Дени Омерагиќ [бас]

contact / help

Contact Fighting Windmills

Streaming and
Download help